,

Landslagsläger i Le Grand Bornand

Tillbaka på svensk mark efter ett landslagsläger i Le Grand Bornand – Frankrike, några bilder längre ner. Det blev bra pass och ett gäng höjdmeter uppför de franska bergen, riktigt bra att variera träningen och utnyttja stigningarna. Lägret gick bra och gav tillfälle att köra intensivare pass med andra, det brukar också ge lite extra. Tuffa barmarksläger brukar fungera bra för mig och nyckeln är att försöka konvertera allt till snön/skidåkningen. Ska försöka jobba extra mycket på det under hösten. Biathlonworld fanns på plats och kollade läget.

 

Sista intervallen uppför Col de la Colombiére Video: Mr Johannes

Nu väntar en vecka på hemmaplan med mycket träning innan nästa helgs tävlingar, då är tanken att jag åker i väg på Blinkfestivalen i Norge! Tävlingar i rullskidskytte som brukar sändas på Eurosport mm. Jag får se senare vilka som kommer vara med i år, men det brukar vara bra startfält med bland annat de franska och norska landslagen, svenska A-laget skulle iallafall dit, så det lär bli ett gäng utövare på plats.

Året har inte gett så mycket skyttepass än, så det är tid att steppa upp den träningen en bit. Jag har en bra bit kvar till ok skytteform som det känns, framförallt skytte med högre puls. Men med lite specialövningar så brukar det gå relativt snabbt tillbaka för mig. Lägret bjöd på bland annat ”30-30” och trots nästan ingen skytteträning att lägga i ryggsäcken blev det ändå ett knappt godkänt resultat: 515 p. Ok poäng, men lång ifrån godkänt utifrån känslan och skyttetekniken.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.