, ,

Träningsläger i Sognefjell med klubben & Gävle/Dala-Värmland

Hemma igen efter några fina lägerdagar i norska Sognefjell och skidåkning. Vi var ett gäng skidskyttar från området Gävle/Dala-Värmland och blandade träningspass med både skidåkning, rullskidor och löpning. En dag besteg vi till och med Norges högsta berg, Galdhøpiggen, 2469 möh. Bra läger med både lite höjdträning, snövana/skidteknik och tuffa utmaningar i hård terräng.

<- Lite bilder kommer i nästa inlägg!

På väg hem igen från Galdhøpiggen

Vi hade riktigt tur med vädret och fick bra träningspass på det ungefär 3 km långa skidspåret uppe på Sognefjället. Ibland var spåret lite smalt när man mötte alla andra skidåkare, kanske ungefär 100 norrmän på plats, men det gick ändå bra för oss. Saltade skidspår gjorde banan riktigt bra trots värmen och solen.

Veckans kraftprov blev ett rullskidpass, med start i botten av backen, för att sedan klättra en bit över 1000 höjdmeter till målet. Alla kämpade på och körde riktigt bra uppför den tuffa stigningen som tog ungefär 2 timmar. Det fanns såklart även bra löpterräng som vi hittade i området, förutom våran topptur upp till Galdhöpiggen så blev det även ett pass i lite ”lättare” terräng.

Fin löpning på ett pass under veckan

🌞🗻🎿🔝 Ski-hours in Sognefjell = #Like #Likes #Grönbete

A post shared by TOBIAS ARWIDSON (@arwoooo) on

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *