,

Blinkfestivalen Sandnes och landslagsläger i Torsby

Hemma igen från Sandnes och Blinkfestivalen. Sandnes levererade en mycket bra stämning och med roliga tävlingar och hårt motstånd. Blinkfestivalen var en bra genomkörare med bra tävlingsmoment. Mycket hände i staden med både tuffa längd och skidskyttetävlingar och flera landslag fanns på plats. Stämningen blir speciell när en kort tävlingsbana med skjutvall görs mitt i en stad, där vi åker mellan husen på gatorna. Publiken kommer också nära tävlingarna som gör det än roligare att köra! Imponerande arrangemang som borde spridas till fler städer runt om i världen, unikt och ett mycket bra event för publik samt åskådare.

Det går att se repriser, tävlingarna TV sändes och är ett stort arrangemang!
Här ses min semifinal under lördagen, börja titta på tiden 55:40.

 

Tävlingarna gick bra trots lång resdag dagen innan (10h i bil), med totalt resultat för mig/Lima SKG med [1-1-4-4-6-9] under fredag och lördag. 4:a Shoot out (snabbast 5 träff stående), 4:a prolog/kval till helgens tävlingar, 9:a i fredagens masstart och slutlig 6:a supersprinten. Resan till Sandnes var lång och långt ifrån optimalt, men den gick som sagt bra även om man var lite småstel av allt sittande. Tävlingarna gick också över förväntan, då jag trots allt, knappt har skjutit något (hittills) under träningssäsongen, varken med eller utan belastning.

Resultat från heat och supersprinten lägger jag in här, övriga kan hittas på Blinkfestivalen!

Masstarten som endast 12 åkare kunde kvala in till kan ses här!

Efter en fin helg i väst så var det bara att hoppa in i bilen igen, flertalet timmar senare framme i Torsby för läger med A-laget. Sandnes var en fin upplevelse och det verkar vara bra träningsmöjligheter där. Kanske blir framtida läger ort, det ska undersökas närmare. Bra och professionella tävlingar med härlig stämning plockas med i bagaget inför kommande perioder.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.