,

Torsby till Lima & Skidskyttets/Längdskidornas vagga

Riktigt bra dagar i Torsby med skidvana och kyla (skidtunnel). Det är skillnad på rullskidor och skidor, tekniken på hur man åker ger helt olika effekter vid frånskjutet. Ett sämre frånskjut med fötterna på en skida gör att den skär fast, den glider inte iväg lika bra som den kan göra. Spannet i skidan vill man utnyttja så att det blir ett driv framåt och ett flyt ovanpå snön. Ett ”bevis” för det är att duktiga rullskidåkare och duktiga skidåkare oftast är olika personer, men självklart så kan man också åka bra på båda grenarna!

Min puls på en träningsdag

Snövana är därför viktigt för att komma in i skidtekniken. En viktig del för min skidåkning. Det optimala hade såklart varit att man hade haft tillgång till teknikfilm under varje pass! Skidskytte är tidsmässigt mycket tufft och ofta fokuseras mycket arbete på skyttevallen, något som varit med länge under mina säsonger. Det är viktigt, men jag tror att tekniken på skidor minst är lika viktig, samtidigt som den kanske är lika svår att utveckla själv jämfört med skyttet på fallmål/med puls. Skidskyttet kanske har något att lära här! Framförallt om man tittar på längdskidåkningen eller Norges alla landslag som ofta verkar slipa på skidtekniken (Olika bilder/filmer och berättelser under åren).

Med hjälp av Fysiotest kan jag kolla mitt laktat under träningspassen, riktigt bra komplement till pulsklockan!

Nu är jag hemma i Lima för några vilodagar! Det var planerat, så visst, det kanske gör mindre att jag blev förkyld under min sista träningsdag. Jag får ta förkylningen nu och inte senare under tävlingsåret, det brukar fungera så! Normalt sett, annat var det förra året då man var förkyld varje vecka (liknande som flera andra).

Närmast väntar Muonio och snöläger med Militärlaget! Återstår att se hur det blir med det, planerad avfärd är på lördag den 29 oktober. Äter ingefära. 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *