,

Skidtunnel och träning med Stjerneskolan i Torsby

Jag är nere i Torsby igen för lite skidåkning  i tunneln, bra med lite snövana när kylan närmar sig. Fler verkar hålla med eftersom många skidåkare finns på plats, det är trångt inne i spåret! Det fungerar ändå bra, men risken är att det blir än mer åkare under helgen. Jag kanske får flytta fram träningen någon timme när där är hårdare pass på schemat.

Igår körde jag ett träningspass med mitt gamla skidgymnasium Stjerneskolan! Jag hängde med på en tävling i tunneln, ca 10 km och med 4 skjutningar. Det blev ett bra pass med skyttet 0000. Jag valde också att köra utan stavar för att bättra på tekniken lite. Så man kan säga att jag körde 10 km skridskor, för de som aldrig kört fristil. Bra med jobbigt.

Roligt att få köra med Stjerneskolan när det finns möjlighet till det. Fler utövare som kör brukar också innebära snäppet vassare träningar, sen är det såklart bra när det finns tränare i närheten. Leif Andersson som hade hand om dagens träningspass var även min tränare i U-laget när jag gick på Stjerneskolan. Jag minns när jag själv började på Stjerneskolan och såg fram emot att börja träna med likasinnade, så inspirerande! Helt klart det bästa valet för min egen del då det gav möjligheter till utbildning i både skola och specialidrott. I mina ögon hade Stjerneskolan ett av de bästa systemen när det gällde skidgymnasium, jag hade nog inte hittat ett bättre ställe, det tyckte jag både då och även nu i efterhand. ..Nu finns det också möjligheter att träna på snö under hela året, det gör skidgymnasiet ännu vassare!

Visst. Det kanske är svårt att vara objektiv när man bara kan referera till ett gymnasium.. Men en sak är säker, att hitta ett bättre skidgymnasium som fungerade bättre än Stjerneskolan för mig, det ser jag som mycket svårt. En av den mest engagerade och bästa tränaren jag träffat, Inge Wadman, tog mig in i specialidrotten och Stjerneskolan, som också gav  den unika möjligheten att alla utövare kunde träna med andra specialidrotter. Det kunde knappt bli bättre (friidrott/alpint/skidor/fotboll/hockey). Jag vet att andra som gick under mina år delar åsikterna, fenomenalt helt enkelt.

Självklart hänger jag med än idag och mer än gärna kommer med tips/råd om det skulle bli aktuellt. Tävlingen bjöd iallafall på 4:a nollor och en bra benskidåkning, så någon kanske snappade upp en intressant detalj från mitt utförande som ett framtida träningsvärde. …Men det blir säkert mer träningar med skidgymnasiet framöver, för det finns med all säkerhet fler detaljer som jag kan lära mig något av, både från Stjerneskolan och de aktiva som går där.

20 av 20 stjernor till Stjerneskolan

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *