,

Senaste tävlingar med ryggproblem, laddar för morgondagens sprint – Obertilliach

Vi befinner oss i Obertilliach efter en helgs tävlande i Lenzerheide och Schweiz! För min egen del har de senaste helgerna varit långt ifrån bra med problem i höft/rygg. Det är riktigt besvärligt när fartställning/utförsbackar börjar handla om att försöka stå på benen snarare än att bli aerodynamiskt och få återhämtning. Problemet kommer en bit in i loppen efter en tids åkning, även om det känns bra innan start, på uppvärmning eller under dagarna mellan tävlingarna osv.

Jag har kört mer rehab sista dagarna med rörlighet och andra övningar för att stärka upp bål/rygg, förhoppningsvis hjälper det lite, men känslan är att jag behöver mer tid att helt få i ordning problemet.

Resultaten har milt sagt varit katastrof, men jag hoppas att det känns bättre redan imorgon under sprinten nu med fler övningar för ryggen.

En sak är säker, farten som försvinner när man har ont och hämmas i sitt försök att trycka till på lättare partier/utförskurvor, eller gå ok fartställning, den tar jag absolut inte igen uppför. Hellre känner jag stumhet i benen än att det första och mesta som plågar en är ryggen. Hoppas på det första imorgon.

All in imorgon och laddar för en bra sprint, första start kl 10:00!

Massage/rehab och uppmjukning med en rulle

 

Med lite tips och övningar hemifrån så hoppas jag att det redan nu är bättre tills imorgon. Men efter helgen väntar hårdträning och mycket rehab för att försöka få bort problemet helt som troligen kommer ifrån lägret i Idre. Jag har förhoppningar att problemet blir allt bättre framöver, julledigheten blir bra tid för en hård träningsperiod och mycket rehab för att komma tillbaka. Mycket bålträning och rörlighet verkar göra ryggskottproblemet mindre, förhoppningsvis framöver helt bra.

 

Kyrkan i Obertilliach

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.