,

SM

Precis anlänt till Östersund igen efter SM i Boden! Det är en bit att åka men det har gått bra ändå. Några renar efter vägen men annars har vägen varit fin.

SM bjöd på en första dag med regn och 20 km distans som slutade med en 2:a plats. Blött underlag och blåsigt väder (löv/barr på spåret) gjorde att det blev extra halkigt, vilket troligen var en orsak till lite ryggproblem under loppet. Alltid segt att tävla när man får ont någon stans, men jag lyckades hålla ihop sista ståskyttet ändå, så det var bra!

Dag två 10km sprint på schemat! Det slutade med en 3:e plats och skytte 0-0. Det blev ett gäng medaljer för klubben under helgen, riktigt kul! Jag stod för silver + brons denna gång!

Slutsats efter tävlingarna är att de egentligen inte var helt bra, eller att jag inte alls är nöjd tyvärr. Trots att det kändes bra veckorna innan så verkar formen inte ha varit helt på plats. Visst räckte det till ok slutresultat, men trycket i kroppen ska vara mycket bättre, tråkigt när det inte stämmer, inte bra nog! Men, får hoppas att det blir bättre med mer träning i kroppen kommande månader, känns ändå bra med träning och allt, bara att köra på! Känslan är att det fattas lite mängd och tröskelpass, sen ska jag stretcha/jobba bort ”ryggskottet”. Men så är det, jag får helt enkelt hoppas på en högre växel framöver. 2 medaljer är ändå bra och kanske det som räknades i helgen, men det är två grenar, båda måste vara godkänt för att jag ska vara nöjd!

Jag räknade faktiskt ihop alla medaljer för några dagar sedan.. Efter helgen så har jag skrapat ihop totalt 48 st SM medaljer till Lima Biathlon..! Det låter ju otroligt egentligen, visar nog på en viss stabilitet, bra antal! 🙂 Törs man sikta på 50 st efter säsongen? = SM i Lima på hemmaplan i april med singel mixstafett, sprint, jaktstart och stafett 🙂 (SM är på torsdag, fredag, lördag och söndag! Det blir nog vilodag på måndagen efter SM..)

Kommande vecka åker jag till Torsby på läger, passar på att träna med några på plats där. Sedan bär det av till Italien med Militärlandslaget. Lägger i en växel till och hoppas att trycket i kroppen rejält snäppar upp sig igen kommande veckor.

2 Kommentarer
  • Tobias Arwidson
   Tobias Arwidson says:

   Tack! 🙂 Ja, vi får sikta på det!
   Det hade varit roligt, 4 tävlingar på schemat så bra lopp under SM så är det fullt möjligt! 😀

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *