, ,

Orientering på Oringen i Sälen

Under tisdagen tittade jag på eliten i Oringen när de gjorde upp om sprinten vid Lindvallen. Orientering nästan på hemmaplan. Mycket folk på plats, jag har hört siffror som uppskattat 50 000 besökare under veckan. Det är en riktigt fin boost till dalgången det, även om det ligger mycket arbete bakom.

Det blev en liten checkpoint, för jag körde mitt första riktiga orienteringslopp idag. Det blev en etapp med start uppe på Lindvallen och sedan en 10km utmanande bana. Ovant att springa i fjällen och titta på kartan, men bra träning. Jag sprang upp till starten för att få lite extra tid. Väl uppe så var dimman tät och det började att regna.. Kändes som att det skulle bli en lång dag, men det var ändå okej. Riktigt bra träningspass över 2 timmar iallafall, det var målet med dagen. Kull att hitta på nya saker. Nu har man kört ett race på Oringen iallafall, men det kanske blir fler gånger..

Vilse blev jag verkligen runt kontroll 7 som syns nedan.. Ungefär 44 minuter från kontroll 6 till 7, men det löste sig tillslut. Kontrollen var ju där bland riset och de små ravinerna. Svår att hitta.
http://oringen.se/213/arsneutrala-sidor/om-oss/nyhetsarkiv/nyheter/2016-07-28-vilsen-skidskytt-pa-fjallet.html

Hur gick det då? Helt ok förutom vid en kontroll, nummer 7. Den var svår att hitta. Men det löste sig tillslut.. Kolla filmen längst ner:

 

Målgången under elitsprinten

 

Kolla in tävlingen med min GPS! Jag sprang upp till starten som var uppe på fjället.

https://www.facebook.com/TArwidson/videos/637305599766700/

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *