,

Biathlon rub alá cowboy style

Kryddblandningen som sätter sprätt på köttet med den ”hemliga ingrediensen”, kaffebönor! Här kommer en intressant och smakrik BBQ-rub som är riktigt god att använda till kött. En ”Rub” som den här kan användas direkt utan någon tid för att marinera, men det går även att låta blandningen ligga på köttet under någon timme. Ger en djup och sötsur BBQ-smak med hetta(!).

 

Ingredienser

Ger ca 6 dl BBQ-rub

1 dl Chilipulver
1 dl Mörkrostat kaffe, finmalt
1 dl Salt
1 dl Paprikapulver
4 tsk Cayenne pepper
4 tsk Vitlökspulver
4 tsk Spiskummin

 

Blanda alla ingredienser noga i en skål, sen har du en BBQ-rub alá Cowboy style!

Passar till bland annat kyckling, nöt/vilt eller bjud på ”BBQ-ribs” med kryddblandningen. Utgå ifrån ca 5 matskedar per kilo kött, men det kan behövas mer/mindre kryddblandning beroende på hur köttbitarna ser ut, ögonmått!

 

Rub är en mix av torra kryddor och ibland även lite fuktigare ingredienser, som skal och saft från citrusfrukter. Blandningen masseras in ordentligt i kött, fågel eller fisk. Var inte rädd för att ta i, snåla inte med kryddblandningen. Tillaga köttet direkt eller låt kryddblandningen dra i någon timme, ett okomplicerat sätt att ge köttet eller fisken grillsmak utan att behöva planera långt i förväg. Med en rub förvandlas ytan till en smakrik och krispig skorpa. Testa att göra din egen BBQ-rub! Basen består ofta av paprika, salt, socker och någon typ av chili eller peppar. 

 

Om kryddblandningen blir för het så späd ut med tex lite extra paprikapulver och spiskummin.

 

En som har testat ”Biathlon rub alá cowboy style”?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *