,

Fotboll i Östersund, ÖFK mot AIK i Allsvenskan

Åter på banan och eventuellt blir det tävling under helgen. Inte helt klart än eftersom förkylningen drog ut på tiden, men nu kan jag äntligen börja röra på mig igen. Ändå så innebär den här månaden återhämtning och mindre träning, det är skönt att få vila lite innan veckor med 30-timmar fysik aktivitet fyller schemat.

Igår fanns det tid att titta på fotboll nere på arenan, Allsvenskan i Östersund! ÖFK mötte AIK i den första hemmamatchen i Allsvenskan, stort att ÖFK har nått så långt. Jag fanns i hemmaklacken och tittade från uppvärmningen, såg några imponerande prestationer redan där från spelare i båda lagen. Resultatet blev 0-2, inget mål för ÖFK den här gången, även om de blixtrade till och var nära ett par gånger!

Det var riktigt roligt att se Allsvenskan i Östersund, mer kommer det att bli! Men några tankar som slog mig under gårdagens match… ->

 

Det mest komiska måste varit att styrande ”Fans” i klacken där jag stod, tyckte att alla sjöng för dåligt! ÖFK på hemmaplan ska självklart känna ett fenomenalt stöd, precis som jag gör när världscupen i skidskytte går i Östersund! Jag tyckte att det var långt ifrån dåligt drag på arenan, till och med rekordpublik på plats! Kanske var det innehållet i ”Fansens” (våra?!) så kallade hatsånger som gjorde att de flesta inte orkade sjunga med under 90 minuter, eller ens ta en ton under hela matchen.

Elitidrottare som jag är, så tror jag knappast att ÖFK-spelarna (de spelar med en snöflinga på bröstet, i formen av ett hjärta), blir hjälpta eller inspirerande med att få höra ”Fansen” sjunga om ”Solnatattare”, ”Hata-AIK”, ”Råttorna” eller i kör skrika ”sopa” och ”hora”.

 

Lite ”komiskt” (snarare tragiskt) att ledande ”Fans” i klacken sedan tycker att alla sjunger för lite! Kanske har jag fel, men det verkar behövas en föreläsning i hur motivation på elitidrottsnivå fungerar. Framförallt då flera i den styrande ”idrottsfans”-klacken verkade vara barn.

För det första så är jag övertygad om att ÖFK-spelarna inte blev så mycket hjälpta av allt som förmedlades av ”ÖFK-klacken” där jag stod.

För det andra så är jag övertygad om att AIK-spelarna inte brydde sig, snarare växte, av att få höra skällsord mot sig.

För det tredje så är jag övertygad om att fler personer i klacken sjunger med om textinnehållet avspeglar mer relevanta/idrottsliga saker som kan stärka och lyfta ÖFK-spelarna till seger.

Jag vet inte/hörde inte om alla ÖFK-Fans på hela arenan promotades till att sjunga/skrika samma saker eller om det endast var min sektion! Kanske fanns det en annan tanke med att få flera tusen på arenan att sjunga om ”Solnatattare” och ”Hata-AIK”? Kanske skapa irritation hos AIK-klacken, vem vet.

Jag återkommer säkert till arenan för att se elitfotboll på nära håll, riktigt bra underhållning! Men gemensamt sjunga texter om tattare, råttor eller hat för att visa stöd till ÖFK-spelarna, för att lyfta dem till seger, nja, det står jag över! Även om jag får höra att ”jag” (vi övriga på sektionen) sjunger för lite. Men det kanske fungerar så i fotbollens värld. Även i lilla Östersund. I Vinterstaden. Där hemmaspelarna kämpar med ett hjärta på bröstet.

*Edit 2016-04-26: Östersund går som tåget i Allsvenskan, ända in i kaklet, nu kör vi!!! http://www.ostersundsfk.se/2016/04/oppet-brev-till-vara-supportrar/*

4 Kommentarer
 1. Micke
  Micke says:

  Jag får panik. Kan folk bara bete sig och förstå att det gliras mellan klackarna! Gå på en match i Stockholm så är det mer hat än att heja på sitt eget lag. Hällre ser jag ÖFKs klack ropa Solnatattare än att dom springer över och börja slåss!

  Svara
 2. Jacob Wallram öfksupporter
  Jacob Wallram öfksupporter says:

  Du är välkommen att komma och ge din extrem givande och välbehövda kritik! För om det är nått som halvbra skidskyttar kan så är det hur man driver en supporterklack. Du får gärna dra ett motiverande tal för oss innan match så vi taggar till till nästa gång?
  Mvh,din kompis Jacob

  Svara
 3. Fredrick
  Fredrick says:

  Äsch, du får ju tänka på att alla hatar oss (AIK), men vafan gör det? Hoppas ni hänger kvar. Vill uppleva republikens hat nästa säsong!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.